Almere krijgt wijk met piepkleine huisjes

Almere krijgt wijk met piepkleine huisjes

Zestien inzenders van de ideeënprijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ krijgen de mogelijkheid om hun droomhuis, weliswaar maximaal 50m2 groot, te realiseren bij het Homeruskwartier in Poort.

De zogenaamde BouwEXPO Tiny Housing Almere bestaat uit twee velden en biedt ruimte aan 16 deelnemers die in totaal 20 innovatieve huisjes willen bouwen of plaatsen. Alle huisjes zijn kleiner dan 50 m2. Ook de kavels zijn relatief klein en variëren van 18m2 tot 100m2. In Poort ontstaat daardoor de komende maanden een uitzonderlijk buurtje met een grote diversiteit in architectuur, gericht op kleine huishoudens die in de stad willen wonen.

Almere ziet de BouwEXPO Tiny Housing volgens wethouder Tjeerd Herrema als een start om deze woonvorm op grotere schaal uit te rollen in de stad. Zo komt de stad tegemoet aan de demografische ontwikkeling met meer één en tweepersoonshuishoudens. ,,Er is duidelijk vraag naar Tiny Housing en het vrije gevoel van klein wonen. Almere biedt niet alleen de ruimte voor innovatie en creativiteit op dit vlak, maar hier verkennen we de mogelijkheden om écht een serieuze bouwstroom van nieuwe betaalbare woonvormen mogelijk te maken. In Almere kan heel Nederland kennis opdoen over anders bouwen”, reageert hij tegenover De Architect.

Als onderdeel van het programma Almere 2.0 worden vernieuwende woonconcepten gerealiseerd door het Woningbouwatelier, die ook landelijk in de belangstelling staan. Het Rijk, provincie Flevoland en de gemeente Almere werken gezamenlijk aan het programma Almere 2.0.

Leave a Reply

Close