Bioscoop Utopolis wacht grootschalige verbouwing

Bioscoop Utopolis wacht grootschalige verbouwing

Bioscoop Utopolis in Stad wacht een grootschalige verbouwing. Het filmtheater is eind vorig jaar overgenomen door het Belgische Kinepolis, meldt AlmereVandaag.

De komende weken wordt de vloerbedekking en de stoelen vervangen. Tevens wordt de indeling van de bioscoop aan het Forum in het stadshart veranderd. ,,We hebben geconcludeerd dat we flink willen verbouwen. Alles staat hier toch al sinds 2004 en is wel toe aan vervanging. Daarnaast gaan we een aantal zaken logischer maken en ook in de programmering gaan we het één en ander uitproberen”, vertelt Peter de Baaij, theatermanager van Kinepolis in de krant.

De verbouwing gaat enkele weken duren. Tijdens de werkzaamheden blijft Utopolis wel geopend. De nieuwe eigenaar wil daarnaast de voorstellingen beter spreiden: ,,Nu hebben we echte piekmomenten en soms zitten er echt maar een paar mensen in een zaal. We gaan kijken hoe het werkt als we niet meer op piekmomenten inzetten. Ik wil eigenlijk dat je altijd naar de bios kunt en daar dan binnen een korte periode een film kunt zien. Dus niet meer alle films om 20.00 uur, maar meer spreiden”, aldus Baaij.

Leave a Reply

Close