Frits Huis

Frits Huis

Frits Huis is wethouder, tekstschrijver, fanatiek Ajacied en sidekick bij De Rijdende Rechter.

,,Mijn credo is: ‘Ik ben in Amsterdam geboren, maar Almere is in mij geboren.'”, stelt Frits Huis. De goedlachse politicus van Leefbaar Almere maakte in 2014 zijn rentree als wethouder. En functie die hij eerder bekleedde in 2002. In zijn recentste periode is Huis verantwoordelijk voor Stedelijk Beheer, Lokaal Verkeer en Vervoer, Parkeerbeleid, Reiniging, Milieubeleid en wetgeving, Toerisme, Recreatie, Waterbeheer, Kunst en cultuur, Communicatie en marketing, Evenementenbeleid en Vergunningen.

Rijdende Rechter

Huis is getrouwd en heeft drie kinderen. Opvallend is dat hij de gemeentepolitiek zijn hobby noemt op de website van de Rijdende Rechter. Al enkele jaren is hij panellid in het televisieprogramma: ,,Ik zit met plezier op de tribune van De Rijdende Rechter, omdat daar de alledaagse problemen aan de orde komen waar ik als gemeenteraadslid ook mee te maken heb.”

,,Na een carrière van 32 jaar, vijf maanden en twee weken als journalist, ben ik in 2002 wethouder en locoburgemeester geworden in de gemeente Almere, waar ik tot de eerste honderd inwoners behoor. Daarna ben ik als tekstschrijver in dienst getreden bij BMC, een advies- en managementbureau in de publieke sector. Als fractievoorzitter van Leefbaar Almere ben ik nog steeds lid van de gemeenteraad.” Hij is ook een fervent blogger en is er trots op dat zijn stukjes al door meer dan driehonderduizend mensen zijn gelezen.

Hekel aan PVV

Naast zijn schrijverij en wethouderschap is onder meer lid van het bestuur Nationaal Park Oostvaardersplassen en actief als voorzitter van de Stichting Historisch Almere en voorzitter Joods LEF. Het is algemeen bekend dat het slecht botert tussen Huis en de Almeerse PVV-fractie. In verkiezingstijd liet hij zich ontvallen dat er naar zijn mening veel te veel PVV-stemmers in Almere zijn: ,,Hoe het komt, weet ik niet. Het zijn er wel veel. Het zijn er veel té veel”, verzuchtte hij tegen BNR Nieuwsradio. Zijn missie is daarom: ,,Gewoon bestrijden. Met Leefbaar Almere hebben wij in de campagne heel duidelijk afstand genomen van de PVV. We hebben gezegd: wij gaan met deze mensen niet in een coalitie.” Die belofte brak hij niet, al is het gevolg wel dat PVV al meerdere malen haar pijlen heeft afgevuurd op de cultuurwethouder.

Leave a Reply

Close