Geert-Iem Roos, de flamboyante advocaat

Geert-Iem Roos, de flamboyante advocaat

Geert-Iem Roos mag zich graag presenteren als de bekendste en zeker ook meest flamboyante advocaat van Almere. De strafpleiter is mede-oprichter van Alpha Advocaten en verdedigt haast alle Flevolandse moordverdachten.

Roos studeerde rechten in Amsterdam, maar was tevens actief in het Corps, waar hij tot dezelfde club behoorde als Beau van Erven Dorens. In plaats van een carrièrestart als stagiair bij grote advocatenkantoren kiest de markante en welbespraakte raadsman voor het opdoen van ervaring bij een klein advocatenkantoor op Urk. Roos specialiseert zich in moord- en doodslag-zaken. In 2006 besluit hij, samen met mede-Almeerder Vincent van der Velde, Alpha Advocaten te starten. En met succes: het kantoor, residerend in een portiekflat, boert goed en haalde in 2014 tien moordzaken ‘binnen’.

De Almeerse strafpleiter voert zijn vak uit met flair. Zijn grote bos krullen, strakgesneden pakken en designschoenen maken hem een opvallende verschijning. Doordat Roos zich graag verplaatst in een elektrische sportwagen, valt hij op. Aandacht lijkt hem sowieso wel te bevallen, want hij is regelmatig in de media te zien. Bij het veelbesproken proces na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen vertelt Roos bij Nieuwsuur dat hij graag een reconstructie wil laten maken en lijkt hij bovendien te impliceren dat Nieuwenhuizen voor de fatale mishandeling zelf ook niet vrij van blaam is. Het komt hem op de nodige bedreigingen en kritiek te staan.

Roos stond verdachten van moord op Nikki Lawalata, Nathalie van Poelgeest en Richard Nieuwenhuizen bij

Roos stond de afgelopen jaren de verdachte bij die werd verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Nathalie van Poelgeest. Ook Sylvana W., verdacht van doodslag op Nikki Lawalata, wordt door Roos bijgestaan. Net als de verdachten van de  ‘Weespertrekvaart’-moord, de fatale steekpartij tijdens de Meerpaaldagen en de chloormoord.

Bescheidenheid is niet de eigenschap die hij het meest etaleert. In een interview zegt hij: ,,Je kunt er moeilijk over gaan zitten doen, maar wij zijn gewoon de besten.” Zijn geheim:  ,,Onze drempel is heel laag. Uit sociaal oogpunt proberen wij iedereen te helpen. Het verbaast mensen wel eens dat een intake gesprek bij ons gratis is. Maar voor ons is dat logisch. Je hoeft soms mensen alleen maar op weg te helpen. En het betaalt zich ook vaak uit, als mensen wel echt je hulp nodig hebben, komen ze bij je terug.’’

Op zijn bovenarm heeft de advocaat, hoe kan het ook anders, een roos laten tatoeëren. De lichaamsversiering liet hij als zeventienjarige knaap – beneveld door rijstwijn – zetten op een obscuur strandje op Bali. Het is, zo zegt hij, een eerbetoon aan zijn familie.

Leave a Reply

Close