Media036 mogelijk voor rechter gedaagd om subsidie

Media036 mogelijk voor rechter gedaagd om subsidie

In de gemeenteraad gaan stemmen op om het bestuur van Media036 voor de rechter te dagen om zo te pogen subsidiegeld terug te vorderen. Dat stellen enkele raadsleden tegenover Almere DezeWeek.

Deze week maakte de lokale omroep per direct te stoppen met uitzenden. De gemeente heeft echter al wel de subsidie voor een half jaar naar Media036 overgemaakt en binnen de raad wordt gevreesd dat Almere kan fluiten naar dat geld. Om die reden willen veel fracties dat de lokale omroep van oprichter Willem Miermans verantwoording aflegt voor wat er met het subsidiegeld is gebeurd. E

Jaarlijks ontving Media036 47 duizend euro subsidie van de gemeente. Mogelijk heeft de omroep echter een huurschuld bij het KAF (Schouwburg Almere). ,,De gemeente moet alles in zijn werk stellen om de verstrekte subsidiebedragen terug te vorderen”, zegt Olav Buitelaar van de PVV. ,,Zelfs als daar een gang naar de rechter voor noodzakelijk is.” De ChristenUnie sluit zich daarbij aan: ,,Als dat juridisch mogelijk is, moeten we proberen het geld terug te krijgen. Het geld is gereserveerd voor de lokale omroep, dus dat willen we daar wel voor reserveren.”

Volgens Johan de Leeuw (AP/OPA) had de raad vooraf kunnen weten dat Media036 een debacle zou worden. ,,De enige die er beter van werd is voorzitter Willem Miermans die voor 31.000 een PDF verkocht zodat hij op dat moment gemeenschapsgeld naar een eigen bedrijf kon sluizen.” De afgetreden voorzitter Willem Miermans van Media036 laat op zijn Facebookaccount weten dat hij het komende half jaar voornamelijk in het buitenland zal vertoeven.

Leave a Reply

Close