Moordende tbs’er werkte bij VoedselLoket Almere

Moordende tbs’er werkte bij VoedselLoket Almere

René de L., de tbs’er die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij twee moorden in Arnhem, blijkt vrijwilligerswerk te hebben gedaan bij VoedselLoket Almere. Hij werd behandeld in de Oostvaarderskliniek in Almere. Dat meldt Omroep Flevoland.

De moordverdachte werkte bij de voedselbank in het kader van zijn behandelingstraject. Op woensdag 15 maart stal hij een auto van het VoedselLoket en nam de benen. Een week later trof de politie in een voormalig hotel in Arnhem de ontzielde lichamen aan van een 71-jarige man en een 73-jarige vrouw. Een dag later meldde De L. zichzelf op het politiebureau.


Het VoedselLoket Almere is danig geschrokken van de zaak en neigt er sterk naar te stoppen met de samenwerking die het heeft met tbs-klinieken om veroordeelde gevangenen werkervaring op te laten doen. Daarover is echter nog geen definitieve beslissing genomen, omdat er binnen de organisatie ook geluiden opgaan om wel door te gaan. De L. werd volgens de Omroep binnen het VoedselLoket gezien als een aardige en hardwerkende vrijwilligers.

Leave a Reply

Close