Onrust in Almeerse taxiwereld

Onrust in Almeerse taxiwereld

Het is onrustig in de Almeerse taxiwereld. Afgelopen week werd een chauffeur beroofd door drie klanten en sprak de gemeenteraad over de onrust tussen Almeerse taxibedrijven.

Beroving
In de nacht van woensdag op donderdag werd een taxichauffeur door drie mannen beroofd en mishandeld op de Evenaar in Buiten. Rond 03.00 uur reed de chauffeur toen hij ter hoogte van de Makassarweg stopte voor een verkeerslicht. Dat was voor het drietal het moment om hem te mishandelen en te beroven van zijn geld.

Geen taxi-oorlog
Daarnaast zijn er hoogopgelopen spanningen tussen taxibedrijven in de stad, die zich met name voordoen bij het Centraal Station. Desondanks wil het College het geen taxi-oorlog noemen. Volgens b&w is er onder meer onrust omdat sommige chauffeurs zich niet aan ‘ongeschreven regels’ houden, zoals het achteraan sluiten in de rij van wachtende taxi’s. Onlangs kwam het bij CS tot een handgemeen tussen twee chauffeurs. Daarvoor moet één bestuurder zich binnenkort verantwoorden bij de rechter wegens mishandeling. Tevens gaat de gemeente spoedig in gesprek met de taxibedrijven.

Leave a Reply

Close