‘Één op de vier Almeerse huizen boven vraagprijs verkocht’

‘Één op de vier Almeerse huizen boven vraagprijs verkocht’

De vraag naar huizen in Almere stijgt snel. Met name vanuit Amsterdam zoeken veel mensen hier een huis. In sommige wijken van de stad komt zelfs al meer dan de helft van de kersverse huizenkopers uit Amsterdam.

,,In de crisisjaren, pakweg tussen 2008 en 2014, was dat aantal amper tien procent”, vertelde Marc Visser van het Almeerse Van der Linden makelaardij eind vorig jaar in De Telegraaf. ,,In Filmwijk en Parkwijk zien we dat meer dan de helft van de huizenkopers uit Amsterdam komt. Met name huizen met minimaal drie slaapkamers en een behoorlijke tuin zijn erg in trek.”

Volgens Visser komt de uiteindelijke verkoopprijs, net als in de hoofdstad, al regelmatig boven de vraagprijs uit: ,,Ik schat dat zo’n één op de vier woningen boven de vraagprijs wordt verkocht.” Diverse makelaars in Almere zijn door de enorme vraag aan woningen vanuit Amsterdam driftig op zoek naar mensen die hun huis willen verkopen. Via Facebook en middels flyers worden Almeerders opgeroepen om na te denken over mogelijk lucratieve verkoop van hun woning. ,,We zien dat waar mensen in het verleden pas durfden te kopen wanneer ze hun eigen huis reeds hadden verkocht, tegenwoordig pas een woning in de verkoop wordt gezet als de eigenaren zelf een nieuwe woning hebben gekocht”, besluit Visser.

Leave a Reply

Close