Schietpartij in Almere Buiten: dader op de vlucht

Schietpartij in Almere Buiten: dader op de vlucht

De recherche tast nog in het duister wat de aanleiding of het motief is geweest bij de schietpartij vanmiddag in Almere Buiten. Daarbij raakte een 30-jarige man uit Amsterdam gewond.

Aanvankelijk werd een traumahelikopter opgeroepen, maar uiteindelijk is het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk hoe hij er aan toe is.

De schietpartij vond even voor twee uur ’s middag plaats, midden in de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten. ,,Rond 13.40 uur kwam er een melding van een schietincident aan de Cornelis Matelieffstraat. Agenten kwamen ter plaatse en troffen op straat een gewonde man aan. De omgeving werd direct afgezet en een zoekactie werd opgestart”, stelt de politie.

De dader is nog altijd voortvluchtig. ,,De verdachte reed mogelijk in een bruine Volkswagen Polo, waarvan het kenteken begint met JK, in de richting van station Almere Buiten. De verdachte is mogelijk lichtgetint en droeg een donkere jas vermoedelijk van het merk Canada Goose jas”, aldus de politie die getuigen oproept zich te melden.

Foto: Politie Almere Buiten #PABH

Leave a Reply

Close