Valerio Zeno

Valerio Zeno

Valerio Zeno is opgegroeid in Almere. Na geboren te zijn in Amsterdam, verhuist hij als kleine dreumes naar de polderstad waar hij uiteindelijk negentien jaar van zijn leven zal wonen.

Hij gaat er naar het vbo Het Baken. Inmiddels woont Zeno weer in Amsterdam, maar af en toe komt hij nog terug naar Almere. Zoals in 2010, toen hij was de presentator even terug in Almere kwam voor het openen van Filmfestival Jong in theater de Roestbak. Ook voor KiKa-discozwemmen maakt hij graag een gaatje in zijn drukke agenda en komt belangenloos plaatjes draaien.

,,Ik ben opgegroeid in Almere en de meeste vrienden van vroeger zijn al getrouwd en/of hebben kinderen”, vertelde Zeno in een interview. Na zijn middelbare school volgt hij de mbo-opleiding Fotonica TCE in Ede, waar hij al na een half jaar mee stopt. ,,Er bestaat geen handboek waarin staat hoe je een baan krijgt bij de tv. De één maakt zijn school af, de ander rolt erin. Er is uiteindelijk maar één manier om te laten weten dat je bestaat, en dat is solliciteren.” In 2001 is hij gaan werken als camera-assistent bij Endemol. Twee jaar later debuteert hij bij 6pack op SBS, waarna TMF hem contracteert als VJ.

Zeno schittert in 2007 zelfs op het witte doek als acteur in Alles is Liefde. Sinds 2008 is hij kind van BNN, met presentatieklussen voor onder meer Try before you die, De Nationale IQ Test, Loverboys, Sterretje Gezocht en Je zal het maar hebben.

Valerio Ciro Zeno, inderdaad met Italiaans bloed door de aderen, heeft een hartafwijking. Daarover zegt hij: ,,Ik was twee toen ik geopereerd werd, ik heb daar niets van meegekregen. En ik voel me nergens in geremd. Tussen mijn dertigste en vijfendertigste heb ik waarschijnlijk een donorhartklep nodig, maar die ingreep is niet echt gevaarlijk en er is geen wachtlijst voor, zoals bij een nier. Een donor- of kunstklep gaat ongeveer twintig jaar mee, en je kunt ’m niet oneindig blijven vervangen. Ik ga ervan uit dat ik zestig word, en dat vind ik oké. Ik stel me erop in dat ik niet oud word. En wie weet, kunnen ze er tegen die tijd wel een batterij instoppen.”

Newer Post

Leave a Reply

Close